Thursday, April 22, 2010

Teggernsee

Cumartesi günü Teggernsee'ye gittik,Münih'e bir saat uzaklıkta, Alp dağlarının eteğinde bol manzaralı cok güzel tertemiz berrak bir göl.

Bayern'de yaşamakla cok şanslı olduğumuzu düşünüyorum,doğa o kadar güzel ki,daglar, göller, mis gibi hava,sabah işe giderken sincaplarla beraber yürüyorum zıp zıplar :) tek eksiğimiz deniz ve güzelim boğaz,artik göllerle idare edeceğiz.


Teggernsee'de yüzülebiliyor da,genelde yazlık evler ve küçük oteller var,ve tabi göl kenarında yamaçlarda lüks villalar,bu kadar porsche hayatımda görmedim,tabi almanlarda cabrio aski var,biraz güneş gördüler mi hem soyunuyorlar hem de arabalarının tepelerini açiyorlar :) ben daha kazak üstüne palto halindeyim,bunlar tişört giymeye basladılar bile.

Meşhur pastane Lengmüller`de kakaomuzu ictikten sonra göl kiyisinda yürüyüş yaptik,yazin göle girmek için sık sık gideriz diye düşünüyorum!!

Friday, April 16, 2010

Renkli meyve rüyası-Coloured Fruit Dream


Geçen hafta bir dergide kolay bir tatlı tarifi gördüm,dondurmaya benziyordu ve pazar günü denedim,gayet hafif ve lezzetli oldu,tatlımın adını da Renkli Meyve Rüyası koydum.

Gerekli malzemeler, 300 gr dondurulmus meyve ( ben ahududulu,bögürtlenli ve yaban mersinli aldim ,cözülmesi gerekiyor yarim saat kadar ) ,taze cilekli de güzel olur, bir kutu kremanin yarisi,250 gr yogurt,5 yemek kasigi tozseker ve bir portakal kabugu rendesi.

Bütün malzemeleri püre haline getiriyorsunuz ve meyvelerle süsleyerek servis ediyorsunuz, nane yapragıyla süslenirse çok hoş olur :)

Best hand cremes ever!

Nisan ortası ve hava 6 derece civarında,yağmurlu puslu.Off,buralara bahar gelmeyecek sanırım,ne güzel çiçekler açmıştı,ağaçlar yeşillenmişti.
Dün akşam is cıkışı şehirde biraz dolaştım ve her zamanki gibi ilk durağım olan Douglas'ta incelemeler yaptım,ardından da Yves Rocher'e uğradım ( hakkında ayrı bir yazı yazacağım )
Almanya soğuk bir ülke olduğu için ellerim burada acayip kuruyor,bu nedenle çantamda,evde ,işte hep el kremi bulunduruyorum.
Şu ana kadar denemediğim el kremi kalmadı herhalde,el kreminde en önem verdigim şey cildin kremi hemen emmesi ve elde yağli bir his bırakmaması.
1 Numara - Nivea Anti Age Q10 Plus

2 Numara- Bepanthol el balsami

3 Numara - Neutregana El kremi ( hani  Norveçli balikcilarla reklami olan )

Tabiki Avon`un gliserinli el kremide gayet güzel ve ayrıca çokta hesaplı, Avon kampanya zamani 8 TL civarında oluyordu.

Sunday, April 11, 2010

Favori filmlerim-Ipek`s Filme



Bugün düsündüm de simdiye kadar hangi filmleri defalarca izledim diye,söyle bir siralama cikti ortaya :)

1-Amelie- Le fabuleux destin d'Amélie Poulain ( hayatimdaki en favori filmim kesinlikle )-Audrey Tautou`ya bayiliyorum.
2. Deep Blue-Derinlik Sarhoslugu
3. Pretty Woman
4. Finding Nemo
5. Breakfast at Tiffany`s
6. Leon-Jean Reno mükemmel bir  oyunculuk sergiliyor.
7. Ferzan Özpetek'in bütün filmleri
8. Im Juli-Temmuz`da
9. Kadin kokusu -Meshur tango sahnesi icin bile filme azicik bakip kapadigim olmustur :)
10. Mondscheintariff

Not : Resim internetten alinmistir.

China Pavillon

Gecen hafta evimizin yakininda iyi bir cin lokantasi kesfettik,hem lezzetli hem de fiyatlari gayet uygun,iki kisilik her türlü etten olusan bir menü ismarladik,ördek,tavuk,karides,kalamar ve dana eti.Tabi ki de beyaz pirinc ( pilav demiyorum dikkat ), tatli olarakta klasik kizarmis muz  :) Tekrar gidilecekler listesine eklendi :)

Wednesday, April 7, 2010

Bregenz & Lindau



Sayılı günler çabuk geçti ve tatilimizin son gününü Bregenz ve Lindau'da geçirdik.Innsbruck'tan Bregenz'e uzun  tünellerden gectikten sonra variyorsunuz, küçük bir şehir,sanat etkinlikleri olduça fazla,Avrupa'nin en büyük acik hava sahnesi var,ama sehirde pek birsey yoktu acikcasi, Bodensee güzeldi,tekne turu yaptik ama hava yagmurlu oldugundan dolayi istedigimiz keyfi alamadik,ama Bregenz'e 10 dakika uzaklikta Almanya sinirinda harika bir masal sehri kesfettik,Lindau. Deniz feneri manzarasina karsi nehir kiyisinda kahvalti yaptik ,benim gibi deniz feneri hastası için çok güzel ve romantik bir sabahtı:)  Lezzetli bir recel kesfettik,Simmler,ariyoruz bakalim bulamadik,Lindau'ya ayri bir günde tekrar gelmeye karar verdik :)


Innsbruck

Innsbruck, Alp dağlarinin eteğinde kurulmus bir sehir ve dogasi cok güzel,cumartesi günü Paskalya pazari vardi ve şehir cok hareketliydi.
Sabah kahvemizi Cafe Sacher'de ictik, Viyana Melange kahvesi ve Topfstrudel ,Sachertorte harika bir kombinasyondu :)
Goldenes Dachl,Dom veee Swarowski Kristallwelten'e gittik ve uzun zamandi aradigim kirmizi kalpli tasi buldum :) kocacigima sabrindan dolayi tesekkür ediyorum :) sanirim 2 saat gecirdik kristal dünyasinda.
Aksamda Wiener Schnitzel,Cordon Bleu ve Riesling  eşliğinde güzel bir yemek yedik, Gasthof  Weisses Rössl, Innsbruck'a giden olursa tavsiye ediyorum :)

Salzburg


4 günlük Avusturya gezimizden döndük,tatilimiz keyifli,bol yürümeli ve lezzetli geçti :)
İlk günümüzü Salzburg'ta gecirdik,tam 20 sene olmus annemlerle gitmiştik,sakin,huzurlu bir şehir ve insanlari cok şıklar.
Görülecek yerler arasinda,Mönchberg tepesindeki kale,Mirabell Sarayi, Mozart'in evi, Dom ve Getreidegasse yer aliyor.
Bu arada Orjinal Mozartkugel'ler kirmizi olanlar degil, mavi renkli olanlarmis.Fürst adli bir pastane el yapimi yapiyor ve icinde hic katki maddesi yok,ama kirmizilarin tadi gene de daha hos.
Salzburg kahveleriyle ünlü, Cafe Bazar ve Cafe Sacher cok meshur.
Mehmet Yasin'in önerisi üzerine gittigimiz Cafe Bazar'da Maria Theresia adli romlu bir kahve ictik,ancak tadi benim pek hosuma gitmedi,alkollu kahveleri pek sevmedigimi anladim,sadece Baileys koydugumda icebiliyorum :)

                                      

Thursday, April 1, 2010

Paskalya tatili


Evet dört günlük bir tatile girdik,Almanya'da Paskalya ( Ostern,Eastern ) kutlanıyor,hristiyanların dini bir bayramı ve Hz.İsa'nın dirilişini kutluyorlar,bu nedenle bizde tatilden faydalanıyoruz :)) Kiliselerde düzenlenen ayinlerin dışında, kutlandığı ülkeye göre değişik gelenekler var. Bunlar arasında en yaygını herkesin  birbirine genellikle çikolatadan yapılan Paskalya tavşanı ve Paskalya yumurtası hediye etmesi :)
Dün sabah  masamda beni bir sürpriz bekliyordu,grup müdürümüz olan hanım herkesin masasına,Milka çukulata tavşan,Ferrero ve Lindt'ten oluşan bir çukulata paketi koymuştu,çok hoş bir sürprizdi, irademe hakim olup daha yemedim :)  Bugün de kantinde rengarenk boyanmış Paskalya yumurtası verdiler.
 Yarın kısa bir yolculuğa çıkıyoruz, Salzburg,Innsbruck ve Bregenz'e doğru, çok seviniyorum,hele Bodensee'yi çok merak ediyorum.Aaaa bu arada bugün kar yağdı,1 Nisan şakası değil, gerçek maalesef, yarın ısınacakmış ama hava :)