Saturday, May 29, 2010

Monte Baldo tepesi -Garda

Italya tatilimizin son günüde,Malcesine köyüne yakın Monta Baldo dagina çıktık,tabi baharlık giysilerle 1760 mt'de donduk :) ama manzara harikaydı,teleferik yolculuğu ise oldukça keyifli :)

Bardolino -Spritzer

Bardolino ,Garda gölü'nün doğusunda küçük bir köy, her yer üzüm bağlarıyla dolu ve Bardolino şarapları dünyaca ünlü, göl kıyısında dolaştıktan sonra kıyıda bir kafede Spritzer içtik, hemen hemen herkes turuncu birşey içiyordu,ben ilk başta Ramazotti zannettim ama aslında şarap, soda ve Aperol likörü ( Campari firması üretiyormuş ) karışımı bir içki,buzla içiliyor,hoş bir tattı...

Venedik ve gondollar

Venedik tatilimizden birkaç resim daha, meydandaki kuleden kuşbakışı manzara...

Sunday, May 23, 2010

Garda gölü-Lago di Garda

Italya'da son günümüzü Garda gölünün dogu kiyilarini gezerek gecirdik,doga harikasi bir göl,Valpolicella,Bardolino,Malchesine,Garda kiyisinda gezdigimiz sirin köyler.
İtalya’nın en büyük gölü Garda (Lago di Garda) Verona’ya 30, Milano’ya 100 ve Venedik’e 130 km uzaklıkta.
Garda gölü civarında zeytinyağı ürünleri ve İtalyan şarapları meshur.
Bir günde Garda gölününün dogu kiyisini hemen hemen gezdik.
Bardolino'da Spritzer icip gölün keyfini cikardik.Daha sonra teleferikle Monte Baldo tepesine ciktik,yaklasik 1.800 m yükseklikte,manzara mükemmeldi ama cok üsüdük tabi..
Zeytinyagi müzesine gidip alisveris yaptik,kocacigim icti vallahi zeytinyaglari kasik kasik :))
Ördek yavrularina rastladik,cok tatlilardi!

Venedik

Venedik'e 3.gidisim,kismet mi oluyo nedir,ilkinde annemlerle 1998 senesinde Italya turu yapmistik ve gezmedigimiz yer kalmamisti,hatirladigim  Venedik cok sicak ve kalabalikti, ve  TR'den ucaga binerken cok hastalanmistim  ve hatta komiktir ki,turla gittigimiz icin ucak beni beklemisti :)) 2003 senesinde Basak'la tekrar gittik arabayla,kis ve tenhaydi, ve Venedik cok hosuma gitmisti. Bu gidisimizde ise bizi  kalabalik,turistik ve kirli bir Venedik bekliyordu,tabi ki  herseye ragmen cok güzel bir sehir,görülmesi sart ama Italya'nin baska sehirleri bence daha keyifli,Roma, Napoli cok güzel mesela,hele Napoli körfezi,Capri ve Amalfi kiyilari,Positano adeta bir cennet.
Ekte  turistik Venedik'ten birkac kare :)
Aksam yemeginde ac kaldik,normalde Italya'da porsiyonlar doyurucudur,ama bize kus kadar spagetti geldi :)

Thursday, May 20, 2010

Verona,ohh Romeo :)


Gecen hafta 4 günlük  tatili firsat bilip kısa bir İtalya yolculuguna ciktik.
Innsbruck-Brenner üzerinden Verona'ya gittik,hava Münih'in aksine cok güzeldi.
Verona cok sirin bir sehir,köprüler,akdeniz tarzi evler ve Italya'nin ikinci büyük arenasi Verona'da,ve tabiki Romeo ve Jülyet'in evi.
Verona'ya daha önce Basakcigimla gitmistik 2003 yilinda,kulaklarini cinlattik arkadasimin.
Hemen Capuccino ve Tiramisu keyfi yaptik tabiki :)



Akşam da Verona'nin en iyi pizzacilarindan Bella Napoli'de aksam yemegimizi yedik,hmmmmm :)
Daha yazmak istediğim tatil anıları var,ama çoookkk uykum geldi,yaşasın uzun haftasonu,pazartesi gene tatil var da :)
 
 
 

                                      

Bir ilkbahar sabahı güneşle uyandın mı hiç :)


Böyle bir Mayıs ayı hayatımda yaşamamıştım,güneş Münih'i hic sevmiyor sanırım,hep kacıyor,gel be artık canım güneş,tatlı güneş,seni çok özledik.
Cumartesi akşami Avusturya  sınırında 2 derece gördüğümüzde aptallaştım desem :)
Ama yatak odamızın penceresinden giren dalları çiçeklenmiş agaç ,soğuğa inat sanki baska birseyler söylemek istiyor :)

Sunday, May 9, 2010

Wedding time!

Bu yaz iki arkadasım evleniyor,maalesef iki düğünü de kacırıyorum, bir tanesi tam benim iznimin bir hafta öncesine geliyor, Elgün'cüğümün düğün tarihinde ise misafirlerim geliyor,çok önceden planlanmıstık,kizlarrr bir ömür boyu mutlu olun!!!

Canım annem

Canım anneciğim,anneler günün tekrar kutlu olsun,bu sene yanında değilim maalesef, ama kalbim hep senle biliyorsun,iyi ki varsın,iyi ki bizi büyüttün,iyi ki hayatımızdasın. Seni çokkkkk ama çokkk seviyorum minik kuşum, semoşum,fıstık annem!!!

Molos München,Greek Taverna!

Perşembe aksamı buradaki yeni kiz grubumla bir yunan tavernasina gittik,aslinda pek halim yoktu,ama iyi ki de gitmisim,gercekten keyifli bir aksam gecirdik, Persembe aksami program yapinca hem cuma hizli geciyor hem de haftasonu daha mi hizli geliyor sanki !?

Yemekler süperdi,ben sicak meze tabagi yedim,hellim peyniri,cacik,mücver,peynirli paprika,patlican salatasi ve yaninda sicacik pita ekmegi,Münih'te böyle bir lezzet beni bayagi sasirtti acikcasi.
Grubumuz cok uluslu,dün aksam 1 misirli,1 italyan,1 bosnali,3 alman ve 1 türktük,gercekten cok keyifliydi muhabbet,Aiesec günleri geldi aklıma :)

Arada bir rum müzigi esliginde peceteler havalarda ucustu,biz de yapariz ya,cok komiklerdi.

Kizlarin cogu burada okumuş oldukları için gidilecek yerleri iyi biliyorlar,bakalim bir dahaki bulusma ne zaman!

Sunday, May 2, 2010

Best of concealers ( aydınlatıcılar ) ever!

Gene bir  İpek's best of ile karşınızdayım :)
Göz altı kapatıcıları ve aydınlatıcıları ile ilgili birçok marka ve ürün kullandım,ve kendimce en iyi üç ürünü ekte sizlerle paylaşıyorum.
YSL fiyat olarak en pahalısı ve kapatıcılığı en doğal,Artdeco'da makyaj bazı olarak çok hoş bir renk veriyor, Maybelline ise hem hesaplı hem de kapatıcılığı çok kuvvetli,topaklanma yapmıyor,her üç ürünü de tavsiye ederim!

1. Yves Saint Laurent -Touche Eclat
2. Art Deco-Mineral Concealer
3. Maybelline-Dream Mousse Concealer

Yağmur

Yağmur iki gündür aralıksız yağıyor,ama hava ılık ve mis gibi,anneannem geldi sabah aklıma,yağmuru çok sever,Karamürsel günlerini düşündüm, her yazımızı Banu,Petek ve ben uzunca süre beraberce geçirirdik ve o kadar eğlenirdik ki,anneannem bize meşhur kurabiyelerinden yapardı her hafta,Müjde Teyze ile toplanıp mantı açardık,akşamları havuz başında muhabbetler,çekirdek çıtlamalar,site dedikoduları ,eve geç kalınca ( geç kalınan saat 12 :)  dedem eve almazdı bizi,biz de kıkırdamaya devam ederdik...
 Ben de seviyorum yağmuru aslında,doğayı,çimen ve toprağın kokusunu..
Bugün Karlsfeld gölüne gittik ve biraz yürüyüş yaptık,evimize çok yakın ve koşmak için ideal,tabi benimde tembelliği bırakıp harekete geçmem gerekiyor!

Funda'nın sebzeli balık tarifi

Fundacım bana kolay ve lezzetli yemek tarifleri vermeye devam ediyor,geçen  gün hafif ve lezzetli yemeklerden konuşuyorduk. Levrek balığı yapmış ve sebze ile sotelemiş. Çok kolay bir tarif :)
Tabi burada levrek olmadığı için ben somondan yaptım.
1 kabak.1 kırmızı biber,2 havuç jülyen doğranıyor ve hafif zeytinyağında soteleniyor,bir tutam tuz ve karabiber ekleyip  dilimlenmiş somonları ekleyip sotelemeye devam ediyorsunuz. Çok lezzetli ve sağlıklı bir yemek ortaya çıkıyor. Bir kısmına da krema karıştırıp haşlanmış makarnaya ekledik,biraz kalorili oldu ama napalım artık :)

Saturday, May 1, 2010

Öylesine


Gene bir süredir bloğumla ilgilenemedim,tembelliğim üzerimde bu aralar,düşündüm de Münih'e yerleşeli 6 ay olacak nerdeyse,zaman ne kadar hızla geçiyor farkında olmadan...

Geçen Avusturya tatilimizde Salzburg sokaklarında dolaşırken bir galerinin önünde durup ekteki yazıya bakıyordum. ( Türkçe tercümesi " İnsan  karşısına çıkanı sevme fırsatını kaçırmamalı "  ) Yanıma bir hanım gelip, ne yazık değil mi bu fırsatı çoğumuz kaçırıyoruz dedi..ben de gülümsedim sadece..
Kocacığım kahvaltı hazırladı,çok güzel sahanda yumurta yapar kendileri :) Berlin filarmoni eşliğinde güzel bir kahvaltı yapacağız :)