Thursday, July 15, 2010

Ve dünya kupasi bitti!

2010 Dünya kupasi da sonunda bitti,masallah bütün Almanya maclarini seyrettim diyebilirim,normalde futbolla pek bir ilgim yok ama dünya kupasi cok keyifli oluyor,Türkiye olsaydi daha da güzel olacakti ama aptalligimiza yanalim.

En keyif aldigim mac,Almanya-Arjantin maciydi :) Zorba diye bir yerde izledik Almanlarin arasinda cok eglenceliydi ),Maradonaciga üzüldüm ama,ne bilim acidim adama :) birde Ganacik vardi tabi :)
Cok gülüyor bana esim,cünkü mac yorumlarim cok komik ve duygusal oluyor genelde :)
Ama en komik olani, Almanya'nin maclara siyah forma ile cikmasiydi,esim Almanya`nin asla siyah forma giymedigini söyledi, arkadasimiz Heiko'da onayladi. Ben de giydiklerini iddia ettim,bilmiyorum nerden aklima geldiyse :) ve ilk 11 siyah forma  ile maca ciktilar,ve tabi kazandilar :)
Ahtapot Paul'de bütün maclari tahmin etti :)

Top 5 Rimel

Simdiye kadar cogu markanin rimellerini denedim,lise sondan beri rimel kullandigimi varsayarsak bayagi bir tecrübe edindim haliyle,cok makyaj yapan biri degilim ama genelde rimel ve allik sürmeden disariya pek cikmam diyebilirim. Bugün de rimeller konusunda bir Top 5 hazirladim.
Rimelde aradigim özellik,tabiki dolgunluk vermesi,akmamasi, dogal olarak kirpikleri uzatmasi ve makyaj cikarirken rahat temizlenmesi.
Sarisin oldugum icin genelde kahverengi ve siyay tercih ediyorum,MAC'in ürünlerini begenmeme ragmen rimeli ilk besime giremedi,cünkü gözümü kasindiriyo ve kirpiklerim yapisiyor.

1- Lancome Hypnose Drama -Bence gelmis gecmis en iyi rimel markasidir, daha iyi bir rimel cikabilecegini hic sanmiyorum,cikacak olursa bana lütfen haber verin :)

2. Christian Dior - Dior Show- cok klasik iyi bir marka,gece mavisi rengi var ,cok zarif.

3. Benefit Lash- Yeni kesfettigim bir ürün,gayet basarili buldum,fiyat kalite dengesi uygun.

4. Maybelline Lash-fiyat olarak cok hesapli ve iyi bir ürün.

5. Max Factor-2000 Calorie

BENEFIT




Yeni  bir marka kesfettim!! Gerci benim gibi bir kozmetik delisi icin biraz gec oldu.
Haziran basinda  Tanju hanim beni ziyarete geldi,biz de asiri yagmura yakalaninca alisveris günü ilan ettik :)) ve Münih'in bütün dükkanlarina girip ciktik.
Ludwid Beck'te Benefit ile tanisma firsatim oldu,gerci birkac ürünün adini duymustum ama hicbirini kullanmamistim.
Ilgilenen bayanda Türk cikinca bize özel ilgi gösterdi ve bircok ürünü deneme firsati bulduk.
Alisveris sonrasi da klasigim olan Rischart'ta pastamizi yiyip yorgunluk kahvemizi ictik, Rischart'in pastalarina,kahvesine ve kahvaltisina bayilmayan yok :),Funda'lar geldiginde de her sabah orda kahvalti yaptilar,komisyon alicam valla Herr Rischart"tan :))

Evetttt ekte  Benefit ürünleri ( ambalajlar cok ilginc ve sik ):

High Beam aydinlatici cok meshur, cilde cok hos bir parlaklik veriyor.

Kas kalemi Instant Brow Pencil : Benim gibi kas rengi acik olanlar icin harika bir ürün,iki rengi mevcut, bu ürünü kacirmadim :)

Rimel   Bad Gal : tek kelimeyle süper,Lancome'dan sonra en begendigim marka oldu diyebilirim

Münih


Almanya`ya yerleseli yaklasik 8 ay oldu,zaman nasil hizli geciyor anlamiyorum, alisma sürecim hala devam ediyor, 2003 senesinde Rehau'da yalniz kaldigimda dönüs tarihim belli oldugu icin ve is nedeniyle sik sik Istanbul'a gittigim icin cok özlem olmamisti,ama bu sefer Almanya'ya tek yön biletiyle geldik ve yeni isimden henüz izin alamadigim icin uzun bir ayrilik oldu  maalesef!
one way ticket yani :)  ve ailemi coooookkk özledim, 2 hafta sonra kocacigimla Türkiye'deyiz, yasasin,hem de 3 haftaligina,tatil programlarini yaptik bile ,bekle bizi Istanbul,Bozcaada,Kas ve bütün koylari :)

Münih cok keyifli bir sehir,sosyal acidan cok canli,konserler,operalar,etkinlikler hic bitmiyor,ve bircok ülkeye cok yakin,sagim solum arkam  Italya,Avusturya,Isvicre :)
Soguk kis günleri icin cok keyifli diyemeyecegim ama uzun yaz aksamlari cok güzel,hava nerdeyse 10'da karariyor,Biergarten keyfi, heryer yemyesil, isten sonra gölde yüzüyor herkes,tabi biz daha sezonu acamadik ,bakalim bu haftasonu Teggernsee'ye gidecegiz:)

Friday, July 2, 2010

Beze!!

Barcelona'dan bir pastahane manzarasi, bezeleri yigmislar vitrine,kadissss,sen cok seversin beze,seni cok özledim,neyse cok az kaldi gelmemize!

Schupfnudeln :)

Fotograflarimi karistirirken buldum, bizim burda severek yedigimiz biraz kalorili patates krokote benzeyen Schupfnudeln var,gnocchiye benziyor biraz,un yumurta ve patates karisimindan yapilmis parmak seklinde hamur diyebilirim.
Evde renkli biberlerden vardi,tavada hafif yagda soteleyip schupfnudeln'lere karistirinca hem renkli hem de lezzetli bir garnitür ortaya cikti,etin yanina cok uydu :)


Mis kokulu cilekler

Gecen pazar  Rothschwaige'ye cilek toplamaya gittik,cok keyifliydi, lezzeti de bir o kadar güzeldi,mis kokulu :)
Tarladan taze  toplamanin zevkini unutmusum,eskiden babanemin bahcesinden kayisi,kiraz,elma ne cok toplardik,dut agacina tirmanirdik cok mutlu olurduk :)
Insallah ileride bahcemiz olursa taze nanelerin yanina hemen meyve agaclari dikecegiz :)
Havalar cok güzel,30 derece hep,Istanbul'a az kaldi,cok seviniyorum,tatil planlarida yapildi bile,eminim cok hizli gececek günler!