Monday, November 29, 2010

Schneeball-Kartopu

Rothenburg'un cok meshur bir tatlisi  var,kartopu diyorlar adina, un kurabiyesine benziyor, ufalanmis un kurabiyesini tarcin,limon ve cukulata ile karistirip bu kartoplarini olusturuyorlarmis.
 Aa kartopu derken yeni bir blog arkadasim " beni anlatan hersey " aklima geldi, sevgili Hilal'i büyük bir zevkle okuyorum, kendisi özellikle makyaj üzerine güzel tavsiyeler veriyor, tavsiye ettigi P2 adli göz kaleminden aldim haftasonu,gercekten de cok güzel Hilalcim,tavsiyene tesekkürler..

Japon bebekleri

Bu dünya güzeli Japon bebegine dün sokakta rastladik, o kadar tatliydi ki,ayni porselen bebeklere benziyordu, izin istedim fotografini cekmek icin,babasi japonca kizim gözlerini kirpistir dedi :)) japon bebekleri ayri bir güzel oluyorlar...

Rothenburg ob der Taube

Pazar günü Rothenburg'a günü birlik bir gezi yaptik,sehir romantik yol üzerinde,senelerdir görmek istiyordum, gercekten bir masal sehri gibiydi,noel pazarida kurulmustu, keyifli bir gün gecirdik,Glühwein ictik ve kisin tadini cikardik...

Tuesday, November 23, 2010

Eat,pray and love

Bu aralar en cok resimdekini yapmaya firsat ariyorum.,isler yogun, kitap okumaya eskisi kadar zaman ayiramiyorum, 3 haftalik yilbasi tatiline cookkkk az kaldi :)
 Eat,pray and love'in filmi cok güzeldi,kitapta bitmek üzere Bali bölümündeyim,kitabi okurken film sahneleri canlaniyor gözümde, Julia Roberst filmde hala duru güzelligini yansitmaya devam ediyor..son sayfalar, yatmadan bitireyim de kitabimi,sirada Ahmet Ümit'in Istanbul  hatirasi var...

Sunday, November 14, 2010

Tchibo Yeni Tema Güzel Sabahlar

Tchibo'dan siparislerim geldi, bembeyaz bir masa örtüsü üzerinde kirmizi pecetelerimle kuracagim sofra icin sabirsizlaniyorum, bir de yumurta kaplarim var cok sirin renkli :)


 Bu aralar Ihle'nin ekmeklerine taktik, o kadar saglikli ( tahilli ) ve lezzetli ki, biz Istanbul'da senelerde beyaz ekmek yedik,allahtan son seneler de komsu firin vs cok güzel ekmek yapmaya basladilar.

Fön cekilmemis fönlü saclar :)


Almanya'da kuaföre Türkiye'de oldugu gibi cok sik gidemiyorum,öncelikle burda öyle her hafta föne gitme olayi yok. Istanbul'da ögle arasinda  kizlarla fön,manikür islerimizi hemencecik hallederdik,zaten her kösede bir kuaför vardir ya bizde. Almanya'da  sac,manikür islerini beceremiyorlar hem de gereksiz pahali, bende kuaföre gölgeden gölgeye gidiyorum,ya da zaten 3-4 ayda bir Istanbul'a gittigimiz icin kuaförümü bekliyorum. Belkide burda herkes kendi isini kendi yapiyor,onun icin fön icin kuaföre gitme aliskanligi pek yok, iste bu nedenlerden dolayi bircok yeni kaliteli ürün kesfediyorum. Son haftalarda Schwarzkopf Glisskur ürünlerini kullaniyorum ve cok memnunum, hele Liquid Silk Gloss harika bir ürün,sampuandan sonra saclarinizi havluya iyice kuruluyorsunuz ve saclariniza yediriyorsunuz, saclariniz kolaylikla taraniyor ve ipek gibi oluyor :) kurutup biraz da sekil verdiniz mi sanki fönden cikmis gibi oluyorsunuz, kesinlikle tavsiye ediyorum. 

Thursday, November 11, 2010

Zoozie's München


Münih'ten güzel bir brunch manzarasi,yine de Rischart'in üzerine kahvalti tanimiyoruz :)
Zoozie's eski bir cafe,gecen sene renove olmus, Isar kiyisinda ,sehrin popüler mekanlarindan.

Braunschweig

Gecen hafta esimin yüksek lisansini yaptigi ve uzun süre yasadigi Braunschweig'a gittik, 1 Kasim'in Bayern`de tatil olmasi epey isimize yaradi,keyifli bir uzun haftasonu gecirdik.
Almanya`nin kuzeyi baska güzel, biraz gri ve melankolik, tabi Braunschweig Münih'ten sonra cok kücük geldi,Almanya'nin en güzel sehrinde yasiyoruz :) ( Hamburg'u da cok begenirim ben su kenari ya :)
Ekte gezimizden resimler ve sevgili Gülay'in cay saati :)