Wednesday, March 23, 2011

Prinz Myshkin München


Gecen sali aksami Susanne ile Prinz Myshkin`de yemek  yedik. Münih`te uzun süredir denemek istedigim bir vejeteryan lokantasiydi. Mekan cok hos,  sevdigim yüksek tavan,dekorasyon  ve sunum cok zarif. Önden antipasti tabagi söyledik,ardindan ispanakli krep paylastik, tatlar cok farkliydi ve alisilmamisti.Sanirim yemege bir daha gitmem ama vitrindeki tatlilar adeta tekrar gelin der gibiydiler.Yemekten sonra  Gärtnerplatz`ta tur attik ve havanin güzelliginin keyfini cikarip lattelerimiz esliginde güzel bir bahar aksami gecirdik.Susanne`de benim blogumu okuyo ve maalesef anlamiyor,paralel olarak almanca yazmayi düsünüyorum bakalim,belki birkac satir..
 ( Die Photos sind von der Prinz Myshkin`s Homepage )

Monday, March 14, 2011

Neler yapiyorum ?



Gripin dinliyorum
Ahmet Ümit "Istanbul Hatirasi“ okuyorum.
Yesil cay iciyorum.
Her gün 3 elma yiyiyorum :)


Lemar München-Die Sonne

Lemar afganca günes demek, bu restorani uzun süredir duyuyorduk, Afgan mutfagi hic bilmedigimiz bir tat, ama tadin bize yabanci gelmeyecegini tahmin ediyordum.
Türk mutfagi gibi, et, pilav ve sebze agirlikli, ama baharatlar daha yogun, özellikle kisnis ve kakule kullaniyorlar. Hele kakuleli bir balkabagi yedik, parmaklarimizi da yiycektik desem yalan olmaz J
Ben sebzeli Basmati pilavi yedim, cok güzeldi,esimin eti`de yumusak ve kivamindaydi.
Ayrani naneli yapmislar, cok iyi bir fikir, neden hic aklimiza gelmedi acaba, buz gibi naneli ayran yazin ne güzel olur Ege sahilinde :)
Lemar`da kendinizi Almanya`da hissetmiyorsunuz, sanki ortadoguda gibisiniz, dekorasyon cok hos mistik,misafirlerinizi götürmek icin hos bir tercih,önceden rezervasyon yaptirmak sart, cünkü yer bulmak zor oluyor.

Photo : Muenchenblogger

Kutlama

Gecen Cuma  yeni  evimize tasinmayi kutladik ve cuma aksami güzel bir meze / sarap aksami yaptik.
Esimin cani mücver cekmis, bende ilk mücverimi pisirdim, ilk denemeye göre cok lezzetli oldu.
Yanina sarimsakli tereyagli karides kizarttik.
Firinde Rougette peyniri erittik.
Guacomole yaptik ( bakiniz eski tariflerimde var, avokadolu bir meksika mezesi )
Birde yanina sicak baguette ekmegi ve Camlibag Merlot..
Degmeyin keyfimize :)

Tasindik :) Umgezogen :)

Ve biz tasindik…Subat sonu yeni evimize yerlestik, gercekten de kismet oldu,  cok fazla aramadan güzel bir ev bulduk.
Eski evimize yakin, Karlsfeld gölünün yaninda  cici bir eve ciktik, tasinma isi gercekten de zormus, paket topla paket ac, gerci cok fazla esyamiz olmadigindan tasinmamiz asiri yorucu olmadi.
Bu aralar her haftasonumuzu mobilya magazalarinda geciriyoruz, neyse ki bütün mobilyalarimizi siparis ettik ve simdi heyecanla gelmelerini bekliyoruz.
Mobilyalarimizda  genelde beyaz, bej ve findik kabugu rengini sectik.
Daha halledilmesi gereken o kadar cok detay var ki, perdeler ,isik sistemleri, resimler, ve aklimda ki bir sürü ayrinti,neyse yavas yavas olacak hepsi.
Pencereden bizim sokagin görüntüsü :)