Sunday, October 17, 2010

Karidesli makarna


Geçen akşam evde yenilebilecek en lezzetli makarnayı yaptık :) eşimin de çok katkısı olduğunu söylemeliyim, çok iyi aşçı olurmuş kendileri :)
500 gr mantar,1 soğan,1 domates küp şeklinde, çeşitli baharatlar, bol karides ve biraz da sütle yaptığımız karışıma ince No :5 makarnaları ekledik, çok kolay ve nefis bir lezzet oluştu :) yanına da bir şişe şarap ve haftasonu keyfi...

Balkabağı çorbası,Kürbissuppe :)

Bu aralar kabak mevsimi, dışarıda birkaç kez içtik,çok hoşuma gitti, ben de evde denedim, lezzetliydi ama biraz koyu olmuştu,sanırım patatesten kaynaklandı, biraz daha çalışmam gerekiyor üzerine!

Gene havuçlu kek :)


Bu aralar havuçlu keke takmış durumdayım, sabah kalktım gene güzel bir kek yaptım ,haftaiçi Aldi'de badem ezmeli bu havuç dekorlarını bulunca bayıldım aldım, kekim güzel gözüküyor değil mi ?

Sigara böreklerimiz :)

Kocacığımla beraber sardığımız sigara böreklerimiz ve güzel bir kahvaltı sofrası daha,yufkalarımız türk bakkalından :)


İpek Böceği'nden güzel ve pratik tüyolar 1


Düşündüm de sizlerle ufak güzellik  ve pratik tüyolar paylaşmaya karar verdim :)
Aklıma geldikçe ekliycem :)

1. Öncelikle göz makyajı çıkarmak için pahalı ürünler kullanmaya hiç gerek yok, Bebak Acıbadem bebek sütü en zor göz makyajlarını kolaylıkça çıkarıyo ve göz çevrenize gerekli bakımıda sağlıyor,ben pamuğu hafifte nemlendiriyorum. Ama pahalı bir ürün istiyorsanız kesinlikle Lancome makyaj çıkartıcısını tavsiye ederim.
2. Kaşlarınız uzamıyorsa sarımsakla ovuyorsunuz ve kaşlar hızla uzamaya başlıyor. Merak etmeyin hiç kokmuyorsunuz :) her gün ovmayı unutmayın,işten gelince sürün, yatarken de temizleyin yüzünüzü.
3.Çamaşırlarınızın güzel kokması için,aralarına hacışakir sabun koyun,misler gibi kokuyor.
4.Tırnaklarınız ojeden sararmışsa,limonun içiyle ovun,bembeyaz oluyor hemen, akşam salatanızı yaptıktan sonra hemen ovabilirsiniz.
Devamı yakında...

Bir özel gün :)





Geçen çarşama eşimin doğumgünüydü, çok keyifli bir akşam geçirdik, iş sonrası önce Tambosi'de ( Münih'in en eski tarihi cafesi ) birer aperetif ardından da, süpriz olarak eşimi götürdüğüm Blockhouse'da yemek yedik. Blockhouse bir steakhouse zinciri, babam tavsiye etmişti,uzun zamandır denemek istiyorduk,kısmet oldu.Ortam hoş,yemekler süper,servis süper, ne diyim, kesinlikle tekrar gidilesi bir restoran :) 
Canım benim tekrar iyi ki doğdun,nice güzel yaşlara !!

Lakritz yani meyan kökü :)

Bizim ailede Lakritz yemeyi kimse sevmez,tabi ki babam ve benim dışında :) Hele Haribo lakritzlere babamla bayılırız! Merak ettim baktım internette türkçesi neymiş diye,aa meyan kökü çıktı :)
Meyan bitkisinin kökleri ve yeraltındaki gövdesi baharat  olarak kullanılırmış.Köklerin suyla kaynatılıp, suyun buharlaştırılmasıyla elde edilen balına çubuk şekli veriliyormuş. Bu bal, tatlı, pasta, şekerleme ve çikolata yapımında ve Kuzey Avrupalılar tatlılarda, Çinlilerse daha çok yemeklerde çeşni olarak kullanıyorlarmış. Ayrıca kolalı içeceklere de tat vermek için katılıyormuş.

Friday, October 8, 2010

Himbeere von Rothschwaige,ahududularim!


Gecen haftasonu ahududu toplamaya gittik ,cok keyifliydi :)) bir kilo topladik valla,hem yiyip hem toplayabiliyorsunuz, bir kisminla recel yaptim,ilk recel denemem biraz kati oldu ama gene de pazar kahvaltisinda yedik, ilk ipek böcegi receli :))

Oktoberfest

Bir Oktoberfest daha gecti :) Bu sene Münih'te Oktoberfest'in 200.senesi kutlandi, havanin da güzel olmasiyla beraber yenildi ve cok cooookkk icildi  :) bu kadar nasil icebiliyorlar anlamiyorum, 1 lt'lik Mass'lari bile bitiremiyorum :)
Oktoberfest'in en kötü yani sehrin cok kalabalik ve turist dolu olmasi oluyor,her yer dolu insan sokaklarda rahat rahat gezemiyor,neyse caddelerimiz eski rahatligina kavustu cok sükür :)