Tuesday, December 20, 2011

Haribo bagimlisi:)) Haribo süchtig :)

Sigaram yok, ickim yok... ama itiraf ediyorum ben bir  Haribo bagimlisiyim :))
 ama nedense bu bagimliligim Almanya'ya yerlesince basladi, baska marka sekerde yemem, jelibon, topik sahte haribo yemiyorum, orjinal haribodan farkinida hemen anliyorum..
Cok sükür farkina vardim ki bu hastalik alman halkinda da mevcut :) ofisimizde haribo kilo ile genelde 3-5 kilo seklinde tüketiliyor..
isler cok yogun, stres aninda hemen hariboya saldiriyorum, offf off, 2012'de bu bagimliliktan kurtulmam gerek..
Gerci öyle asiri yemiyorum, ama hergün yiyorum :) eve almiyoruz, ama hafta ici ofiste dayanamiyorum :)
Gecenlerde televizyonda gördüm, bir avuc haribo esittir bir avuc kesme seker, nasil yani!!! bosuna kalori,zararli, selülit nedeni,off off.
Yeni sloganim 2012'da Haribo'ya son :)


Ekte en sevdigim cinsler..klasik ayiciklar, kolali ve lakrizli Colorado :)

Wednesday, December 7, 2011

Keyifli kitap okumalar...Meine Lieblingautorin ,liebe Ildiko :)

Eskiden cok kitap okurdum, lise ve üniversite dönemi romanlar, klasikler, öykü kitaplari ne bulursam yutardim :))
Maalesef yogun is temposu, bilgisayarin hayatimiza girmesi okuma aliskanliklarimizi degistirdi,kitap okumaya istedigim vakti ayiramiyorum, gece yatmadan biraz okumaya kalksam gözlerim kapaniyor.
Münih'e ilk yerlestigimizde, ise trenle gidiyordum, elimde sicacik kahvem, kitabim pencereden doganin güzelligini izleyerek okumaya vakit ayirabiliyordum.
2012'de daha az bilgisayar, daha fazla kitap :))
Almanya'da seneler evvel Ildiko von Kürthy diye bir yazar kesfetmistim, Brigitte dergisine aboneyim, orda da köse yazilari yaziyor, o kadar keyifli ki yazilari ve romanlari, sanirim daha türkceye cevrilmedi. Su anda da son kitabi cikti, Endlich adi, gene cok keyifli yazmis..ilk romani ise Mondscheintariff'ti,okumadigim kitabi kalmadi sevgili Ildiko'nun,gene döktürmüssün Ildiko'cum :))